Cititoarele de proximitate treptat au ajuns peste tot in jurul nostru: la metrou, in mijloacele de transport RATB, pe cardurile bancare, etc.
In functie de de scopul lor,  cititoarele cele mai folosie la noi sunt cititoare de cartele ce functioneaza pe frecventa de 125KHz sau pe tehnologia Mifare pe frecventa de 13.56MHz.
In functie de producator aceste cititoare au integrate functii ca:
 
- deschiderea yalei electronice sau electrice doar cu cardul
 
-deschiderea cu cardul, dar si cu un cod de autentificare, acesta este folosit ca dubla masura de securitate in cazul in care cardul a fost furat, se presupune ca hotul nu va avea si codul, si nu va putea intra
 
- unele cititoarele de proximitate au posibilitatea de acces fie cu card, fie cu cod de acces, fiecare din celele doua metode de deschis broasca electrica functioneaza independent de cealalta metoda
 
- cititoarele de proximitate sunt si acestea de interior sau de exterior, cititoarele de exterior au un factor de protectie mai mare "IP"(International Protection Marking) fata de cele care sunt pentru zone ferite de umezeala
 
Si pe piata cicititor_proxytitoarelor de proximitate sunt mai multe firme, unele au facut cititoarele de proximitate sa functioneze doar cu cartele produse de ei, alti produc si pentru ceilalti. Asa cum am mai spus si in alte articole de pe acest site, cartelele de poximitate se pot clona, asa cum stiti si cardurile bancare se pot clona, asa ca nu trebuie sa va declarati socati, ci trebuie sa va protejati cheile.
In cazul in care ati imprumutat cardul si aveti suspiciuni ca a fost copiat sau ati pierdut cardul, luati legatura urgent cu firma instalatoare, daca cititorul de proximitate este montat pe o usa cu broasca electrica in spatele careia se ascund valori, (ex o vila, o firma etc.)  in acest caz fie se sterg toate cartelele de proximitate si se programeaza altele noi, fie daca cititorul permite conectarea lui cu pc-ul, se sterg doar cartelele de proximitate pierdute, daca acestea pot fi identificate in baza de date.
 
Cititoarele de proximitate au la baza tehnologia RFID, transmiterea identitatii unui card prin radio frecventa, aceasta tehnologie ofera avantajele lipsei unei uzuri mecanice, intrucat nu este nevoie sa intrati in contact fizic cu cititorul de proximitate.
 
Exista si cititoare tip pontaj, care scot o situatie a fiecarei catele cu amanunte ca : la ce ora a fost aratata cartela proxi, ce usa a fost folosita, aceste cititoare functioneaza legate intro retea si pot urmari si stoca pana la 100.000 de evenimente fara a fi nevoie de un pc, inainte ca acest numar sa fie depasit, este bine sa nu asteptati sa se stranga atat de multe evenimente, intrucat poate dura ore pana veti reusi sa descarcati toate evenimentele.
 
Cititoare tip control acces permit si restrictii ca:
- iti permit accesul doar intrun interval orar, peste o anumita ora se poate seta sa nu permita accesul in cladire.
- se poate seta ca o cartela sa fie anulata sau sa primeasca un accest temporar intrun perimetru.
Anumite firme au implementat chiar si o recunoastere faciala, adica se arata cardul iar un soft verifica daca acesta corespunde cu persoana care il arata.
 
Daca doriti o anumita tehnologie nu ezitati sa ne contactati.
TEL: 0734.743.473
E-mail: office@myq.ro
Asiguram si montajul unor echipamente de proximitate ce nu sunt comercializate de noi, daca beneficiarul are cumparate deja aceste echipamente si acesta are documentatia tehnica a acestora sau o avem noi.