Pe piata exista mai multe marci de interfoane, toate au plusuri si minusuri, unele sunt dependente de o firma de service pentru mentenanta, altele sunt realizate din materiale mai sensibile, care nu rezista foarte bine in calea unor persoane mai agresive.
 
Cele mai utilizate modele de interfoane pentru blocuri de pe piata romaneasca sunt: Genway, Resel, Electra, Commax, AciFarfisa, Selectron, Interada, Dioseta etc.
 
Interfoanele pentru bloc se pot cataloga in interfoane video si interfoane audio.
Interfoanele video pentru bloc au un pret mai mare, acesta este datorat in primul rand monitorului video, care se monteaza in apartament.
Ambele tipuri de interfon permit apelarea in apartamente si deschiderea usilor de acces.
Diferentele in functie de marca interfonului sunt:
- interfoane cu intercomunicare, aceasta functie va ofera posibilitatea sa apelati gratuit un vecin prin intermediul postului de interfon .
-interfoane full duplex, aceasta "functie" a interfonului va permite comunicarea simultan cu persoana care va asculta jos, versiunile de interfon care nu sunt full duplex va obliga sa ascultati ce are de spus cel care v-a apelat, iar apoi sa apasati un buton, care va face sa va auziti in exterior, dar in acest timp nu veti auzi daca cel cu care comunicati vorbeste peste dumneavoastra.
 
- interfoanele cu afisaj digital sau cu afisaj analogic, diferenta dintre cele doua este data de modul de afisare, afisajul analogic este din leduri tip "ceasul cu radio", acesta nu poate afisa cuvinte ci doar cifre sau poate forma bucatele de cuvinte, interfoanele digitale afiseaza cuvinte si comunica in scris cu dumneavoastra, va dau indicii cum sa actionati asupra interfonului, unele modele chiar comunica si audio prin mesaje inregistrate.
 
-interfoanele fara afisaj, sunt firme  mai "zgarcite" ce inca produc interfoane fara afisaj la aceste modele trebuie sa fiti siguri ce ati format, nu aveti un ecran care sa va confirme ca ati apelat corect, ca nu ati atins un buton gresit si  probabil urmeaza sa suportati vorbele pline de duh ale unui vecin care se odihnea in acel moment.
- interfoanele cu buton dedicat pentru fiecare apartament sau cu o tastatura numerica aceasta din urma va permite sa formati numarul apartamentului din taste si nu aveti o tasta dedicata unui apartament.
 
Alte functii ale unor interfoane mai sunt: posibilitatea de a programa postul de interfon sa ne trezeasca dimineata, posibilitatea de a apela din apartament  unitatea de interfon din exterior si de a vorbi cu cel care este langa ea, posibilitatea de a inchide telefonul pentru toata lumea printr-un cod tastat pe tastatura postului de interfon in cazul in care vreti sa va odihniti, posibilitatea de a aloca un cod de acces in bloc prin intermediul tastaturii postului interior de interfon, cu acest cod format pe tastatura panoului exterior al interfonului se poate deschide broasca electronica, fara a va deranja pe dumneavoastra, alte modele de interfon permit sa va fie lasate mesaje vocale, altele inregistreaza si video cand cineva va apeleaza si salveaza in memoria postului imaginea prin intermediul camerei video montata in panoul de interfon din exterior.
 
Speram ca am reusit sa va aducem cateva informatii in plus legate de interfonul pentru bloc.
In cazul instalatiilor mai vechi de interfon putem face modernizari sau reparam aceste instalatii, nu este obligatoriu sa credeti ca interfonul dumneavoastra nu mai merge reparat, de multe ori nu este chiar asa.